Dags att byta e cigg coil?

Känner du en konstig smak när du använder e cigg? Smakar det bränt, gör ont i halsen eller får du kanske huvudvärk? Kanske blir du ovanligt törstig? Då kan det vara din e cigg coil som har hälsat hem och i så fall är det dags att investera i en ny. Det är inga konstigheter med detta, coilen är nämligen lätt att byta ut och det finns gott om e cigg coil att välja mellan.

Anledningen till att e cigg coil - eller brännare - behöver bytas ut beror helt enkelt på att den slits i takt med att du använder den. Det är coilen som ser till att e-juicen kan förvandlas till ånga så att du i din tur kan vejpa e-juicen, vilket betyder att en hel del värme hanteras av din e cigg coil. Som bekant så sätter värme en hel del påfrestning på olika material och e cigg coilen är inget undantag från denna regel.

Förläng hållbarheten på dina e cigg coilar

En del e cigg coil slits snabbare än andra och mycket har faktiskt att göra med hur du tar hand om din e cigg coil. Om du gång på gång måste byta brännare efter endast en kort tids användning så kan det vara dags att se över hur du vejpar.

Först och främst är det viktigt att det alltid finns tillräckligt med vätska i brännaren för om vätskan saknas så kommer en bränd e cigg coil som ett brev på posten. Var därmed noga med att e cigg coilen får en chans att suga upp tillräckligt med vätska innan varje användning.

En annan faktor som kan slita ut din e cigg coil är om du förbrukar många watt under din vejpning. Ett högt wattantal ger imponerande ångmoln men dessa kommer sig av en hög förbränning, så om du vill spara på brännaren så är det bästa alternativet att justera watt-inställningen för din e cigg coil en aning.