Moringa Oleifera är en näringsbomb

Funderar du på att gå ner i vikt? Då handlar det troligtvis inte om mirakel, utan snarare om en klassisk balans mellan input och output. En pizza motsvarar exempelvis 4 timmars promenad, och kan inte fås att försvinna med hjälp av någon form av mirakelpiller. Däremot finns det ett antal medel som på andra sätt kan vara till stor hjälp om du har en seriös relation till hälsa, träning och kost. Moringa Oleifera är ett sådant. Det är en superfood med många hälsofördelar

För det första är det väldigt näringsrikt. Det som definierar begreppet superfoods är just en extremt hög näringstäthet. Moringa är en källa till omfattande mängder mineraler och vitaminer, bland annat stora mängder vitamin b6, vitamin C, järn, riboflavin, vitamin A, och magnesium. I vår del av världen säljs detta som ett kosttillskott. I Asien äts ofta bladen, som har ett väldigt bra rykte just på grund av sitt stora näringsinnehåll.

Moringa Oleifera är ett bra komplement

Men det finns också andra fördelar med Moringa Oleifera. Den har bland annat höga nivåer av antioxidanter och har en bra förmåga att stabilisera blodsockernivå. Till detta följer att Moringan reducerar information på ett bra sätt, sänker kolesterolnivåer, renar kroppen från gifter, och en del annat som är fundamentalt för en bra hälsa.

Den används bland annat i ayurvedan, där grundhållningen är att maten i sig själv är vår medicin och att det finns mat som motverkar i princip allt som finns i sjukdomsväg. En rätt extrem hållning för oss i västvärlden, troligtvis, men samtidigt en riktlinje för hur stor betydelse nyttig mat faktiskt har.

Detta gäller vårat välbefinnande på många nivåer, psykiskt och fysiskt. Nyttig mat är fundamental, men ofta är det vi äter ganska utarmat på näringsinnehåll, och det är där superfoods kommer in i bilden. Det kan vara ett bra komplement till vår övriga mat.